Srčki s tofujevo kremo in džemom iz gozdnih sadežev (brez glutena)

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja ali medu (akacijev, cvetlični)
  • 50 g riževe moke
  • ¼ lupine ekološko pridelane limone
  • noževa konica vanilije v prahu
  • 250 g tofuja nežnega okusa (najboljši je svilnati tofu)
  • 170 g (pol kozarčka) džema gozdnih sadežev Natureta Supreme
  • 2 žlici sojine smetane za stepanje
  • četrt žličke agar agar alge ali 2 lističa želatine
  • 4 žlice sojine smetane za stepanje
  • 4 kovinski srčasti modelčki za terine in peciva

Priprava

Beljaka stepemo v sneg, dodamo sladkor ali med ter mešamo tako dolgo, da se masa zdosti. Vmešamo še rumenjaka ter mešamo toliko, da se enakomerno razporedijo. Ročno vmešamo riževo moko, limonino lupino in vanilijev prah. Razporedimo po ozkem pekaču, obloženem s papirjem za peko in pečemo v pečici segreti na 190° 15 minut. Odstranimo papir za peko in počakamo, da se ohladi. Medtem pripravimo nadev. Dve žlici džema segrejemo in v njem raztopimo četrt žličke agar agar alge ali 2 lističa v hladni vodi namočene želatine. Če uporabljamo agar agar, mora marmelada zavreti. Tofu v sekljalniku dobro zmešamo, dodamo sojino smetano, džem gozdnih sadežev in džem, pomešan z agar agarjem oz. želatino. 6 žlic kreme prihranimo za okrasitev. S srčastimi modelčki izrežemo testo. Testo naj ostane na dnu modelčka, nato pa na testo nadevamo kremo. Kremo lepo porazdelimo in postavimo za par ur na hladno. Kovinske modelčke s priloženim pritisnim pokrovcem odstranimo in srčke premažemo s smetano. Prihranjeno kremo nadevamo v dresirno vrečko in z zvezdastim nastavkom nabrizgamo okrasni obroč, ki obliko srčka še bolj poudari. Namig: Recept je napisan za izdelavo skrčkov, a iz teh sestavin lahko naredimo tudi torto ali pravokotne rezine. Le količine po potrebi podvojimo. Še beseda o tofuju. Svilnati tofu je redkejši od običajnih, zato potrebuje več zgosščevalnega sredstva. Namesto tofuja lahko uporabimo tudi sojin jogurt ali sojino smetano, le pozor. Ta je že sladkana in bi bila torta zaradi tega lahko presladka.