Razkošna Pavlova

Sestavine

  • 120 ml čičerkine vode – našli jo boste v 400-gramski pločevinki čičerke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • žlica kisa
  • ščep soli
  • 200 ml mandljeve smetane
  • 200 ml kokosovega jogurta
  • gozdni sadeži Natureta
  • sveže sadje po izbiri

Priprava

Torta Pavlova je za pripravo zelo enostavna, ne razočara pa niti z videzom niti z okusom. Čičerkino vodo s sladkorjem stepamo deset minut, dodamo žlico kisa in ščepec soli. Na peki papir narišemo dva kroga, premera 18 cm, in nanju namažemo stepeno zmes. Pekača damo v pečico in sušimo na 150 stopinjah Celzija 45 minut. Nato ju ohladimo v odprti pečici.

Smetano pripravimo tako, da stepemo kokosov jogurt, mandljevo smetano in tri žlice sladkorja v prahu.

Prvo plast premažemo z rastlinsko smetano in nanjo namažemo odtaljene gozdne sadeže. Položimo naslednji obod, premažemo s smetano in okrasimo s svežimi sadeži. Takoj pojemo! Dober tek!