Mediteranska 2

Poletni taco z lososom

Čas kuhanja: 25min

Pričarajte si okuse Mehike in si priredite pravi mehiški večer. Za to potrebujete koruzni taco, ki ga bo popestril slasten losos. Losos ni samo okusen ampak je tudi bogat z omega 3 maščobnimi kislinami , ki vplivajo na delovanje srca in možganov. Pripravite na hitro in uživajte v bogatih okusih.

Sestavine

  • trde taco školjke
  • losos
  • sveži sir
  • na soncu posušeni paradižniki Natureta
  • zelene olive brez koščic Natureta
  • kapre Natureta
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Postopek

1. Na oljčnem olju popečemo kose lososa; najprej ga popečemo na kožni strani, nato ga obrnemo in na drugi strani se peče še 2 minuti.

2. Suhe paradižnike, kapre in olive kar skupaj narežemo na manjše koščke (ni potrebno, da so vsi enake velikosti).

3. V sveži sir vmešamo narezane suhe paradižnike, kapre in olive ter dodamo še malo oljčnega olja in popra.

4. Na dno školjke taco najprej položimo mešanico svežega sira in na koščke narezanega lososa, potresemo z nasekljanim peteršiljem in polijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.

*Namig: Poleg peteršilja lahko dodate tudi koriander po svojem okusu.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna