Paprikaš z rdečo lečo

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 250g zamrznjenega korenja v kockah Natureta
  • 150g rdeče leče
  • 1 pločevinka (400g) paradižnika v koščkih Natureta
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol
  • olivno olje

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke. Zamrznjeno korenje v kockah Natureta stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je korenje prekrito, zavremo in kuhamo 10 minut na zmernem ognju. Kuhano korenje z vodo vred pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika. V velikem loncu segrejemo olivno olje in v njem podušimo čebulo, da ostekleni. Dodamo narezane paprike in dušimo 10 minut. Dodamo rdečo lečo, žlico moke, malo podušimo in zalijemo s korenjevo kašo. Primešamo paradižnik v koščkih Natureta in pustimo, da se pokrito kuha še 10 minut. Začinimo z mleto papriko in česnom v prahu ter solimo. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.