Mavrična bowla s fižolovimi polpeti

Sestavine

Za polpete:

  • 1/2 nasekljane čebule
  • Natureta rjavi fižol (odcejen in opran pod vodo)
  • jajce
  • velika žlica polnozrnate pirine moke
  • žlica kvasnih kosmičev (po želji)
  • nasekljan svež petršilj
  • sol, poper, česen v prahu
  • olje za peko

Za pečeno čičeriko:

  • Natureta čičerika (odcejena in oprana pod vodo)
  • sol, poper, rdeča paprika, kurkuma
  • žlica olivnega olja

Priprava

Fižolovi polpeti: Čebulo prepražite na olju tako, da se popolnoma omehča in jo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami prestavite v mešalnik in zmešajte. Maso lahko mešate toliko časa, da postane popolnoma gladka ali pa jo zmeljete bolj na grobo, da v njenj ostane nekaj koščkov. Z veliko žlico oblikujte polpete in jih spečete na naoljeni ponvi.   Pečena čičerika: Premešajte vse sestavine med sabo in jih položite na pekač s peki papirjem in pecite 25 min na 200 stopinj. Mavrično bowlo sestavite iz sveže špinače, dušenega brokolija, kuhanega sladkega krompirja, ajdove kaše, rdeče pese, fižolovih polpetov in pečene čičerike. Vse sestavine lepo poveže tudi preliv iz grškega jogurta, tahinija, limoninega soka in soli.