Mediteranska 3

Krompirjeva musaka s piščančjim mesom, bučkami in gobovo omako Natureta

Čas kuhanja: 1,5h

Musaka se pogosto znajde na jedilniku priljubljenih jedi. Navdušuje z različnimi nadevi, tako mesnimi kot zelenjavnimi. Pripravili smo ti recept za krompirjevo musako s piščančjim mesom, ki smo ga obogatili z bučkami in gobovo omako.

Sestavine

8 do 10 srednje velikih krompirjev
2 bučki
280g gobove omake Natureta
400g piščančjih prsi brez kosti in kože
0,5 dcl olja
sol, poper
peteršilj
0,25 l mleka
1 jajce
1 žlica moke

Postopek

1, Krompir operemo, olupimo in narežemo na tanke rezine (kot za čips).

2. Krompir solimo in popramo po okusu, pokapljamo z oljem, dodamo sesekljan peteršilj in dobro premešamo. Enako pripravimo bučke.

3. Piščančja prsa razrežemo na tanjše trakove, osolimo in popramo po okusu ter jih samo hitro popečemo in zalijemo z gobovo omako Natureta.

4. Pečico segrejemo na 180 °C.

5. V namaščen model zlagamo po plasteh najprej krompir, nato bučke (pred nalaganjem jih narahlo stisnemo in odlijemo tekočino, ki se je nabrala), potem meso z omako in zopet krompir. 6. Postopek ponovimo vsaj dvakrat. Musako vstavimo v pečico in pečemo 45 minut.

7. Mleko jajce in moko zmešamo skupaj in prelijemo čez musako, ki se je pekla 45 minut.

8. Z vilicami nekajkrat  prebodemo skozi musako in pečemo še 15 minut na temperaturi 220 °C.

Pa dober tek.

Izdelki potrebni za recept

Nakupi vse potrebno za recept kar tukaj.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna