Polnjene bučke, cmoki z jagodnim džemom

Sir na žaru z bučnim oljem in sušenimi paradižniki

Popečemo sir na žaru, serviramo na krožniku z bučnim oljem, bučnimi semeni ter sušenimi paradižniki. Sir lahko po želji pokapamo z medom ali okrasimo z vejico drobnjaka.

Polnjene bučke z džuvečom ter riž z zelišči

Bučke prerežemo na polovico (vzdolž), izdolbemo sredico in popražimo na oljčnem olju. Popražimo še čebulo in česen. Izdolbene bučke posolimo in jih obrnemo, da izteka voda. V posodi združimo čebulo, prepraženo sredico ter dodamo džuveč. Napolnimo bučke. Po vrhu potresemo sir. Za prilogo pripravimo riž. Na drobno nasekljan koper, peteršilj in koriander zamešamo v šalčki z malo olivnega olja. Riž kuhamo po postopku ter ga solimo. Nekaj minutk pred koncem dodamo začimbe ter dobro premešamo. Riž lahko pripravimo s polovico vode in mleka. Okrasimo z vejico petršilja in češnjevim paradižnikom.

Pečena paprika

Cmoki z jagodami in jagodnim džemom

Pripravimo testo za cmoke, oziroma lahko uporabimo že pripravljeno – kupljeno testo. Zamrznjene jagode posujemo s sladkorjem. Cmoke nadevamo z jagodnim džemom, v sredino pa položimo še jagodo. Testo oblikujemo v kroglice. Paziti moramo, da iz testa ne uhaja džem. Pripravljene cmoke kuhamo v vročem kropu. Med tem časom pripravimo krušne drobtine, ki jih popražimo na maslu. Drobtine posujemo po kuhanih cmokih ter dodamo kristalni sladkor.