Polnjena paprika in čemažev pire krompir, panacotta

Zelenjavna juha Natureta

Pripravimo zelenjavno juho Natureta, ki jo lahko dodatno obogatimo s sesekljanim peteršiljem in parmezanom.

Polnjena paprika, tenstane bučke ter čemažev pire krompir

Polnjena paprika Natureta s prilogo: čemaž, parmezan in olje v mešalniku obdelamo v gladko pasto, ki jo po okusu osolimo in popramo. Ko je krompir skuhan, mu odvzamemo 4 žlice vode in jih dodamo pasti. Krompir stlačimo, mu dodamo mleko, pasto ter po želji začinimo z muškatnim oreščkom.
Tenstane bučke pripravimo tako, da bučke operemo, narežemo na rezine, solimo in jih pustimo za nekaj minut, da izločijo vodo. V posodo dodamo košček masla, strok česna ter pol goveje jušne kocke. Pražimo na srednjem ognju brez pokrova, da tekočina izpari. Po potrebi še dosolimo ter dodamo nekaj peteršilja.

Solata s čičeriko in olivami

Preko noči namočimo čičeriko, naslednji dan jo skuhamo. Po kuhanju in po želji jo lahko na hitro popečemo v ponvici. Domače olivno olje zmešmo s kisom, soljo in poprom. Pripravimo črne maxi olive, paradižnik, sir, rukolo ter nasekljan peteršilj. Čičeriko, preliv in ostale sestavine zmešamo skupaj in postrežemo.

Panacotta s slastnimi borovnicami ter s sadnim sirupom Natureta

Sladkor, polovično količino smetane* in vanilijev sladkor zavremo in odstranimo z ognja. Dodamo želatino in mešamo, da se stopi. Vmes ostalo smetano stepemo in rahlo zmešamo z ohlajeno mlačno mešanico. Razporedimo v manjše modelčke, pokrijemo s prozorno folijo ter pustimo v hladilniku min. 4 ure.V ponvi stopimo sladkor (ne preveč sladkorja) dodamo borovnice, zalijemo s sadnim sirupom, ter vse skupaj premešamo. Z ohlajenim prelivom prelijemo panacotto.

*Prelivu po želji lahko dodamo nekaj kapljic refoškovega likerja.