Piščančji medaljoni v omaki, Jagodna krema

Paradižnikov karpačo

Naturetine črne olive dobro odcedimo in drobno sesekljamo. Baziliko in peteršilj operemo in osušimo. Z vejic potrgamo listke in jih drobno sesekljamo. V skledi zmešamo odcejene paradižnikove koščke, olive, kapre, baziliko, peteršilj, olivno olje, sol in poper. Ovčji sir narežemo na približno 3 mm debele rezine, ki jih razrežemo na poljubne oblike (kvadrati, trikotniki, pravokotniki). Po želji lahko iz rezin z okroglim modelčkom izrežemo kroge. Feta sir narežemo na približno 1 x 1 cm velike kocke. Ovčji sir obložimo s paradižnikovim karpačem. Na paradižnikov karpačo položimo kocko feta sira. Pripravljene prigrizke razporedimo po servirnem krožniku (pladnju) in ponudimo.

Piščančji medaljoni v omaki

Piščančja prsa prerežemo vsakega na tri medaljone. Malo jih solimo in popramo ter v ponvi popečemo zlatorumeno iz obeh strani. Vzamemo iz ponve in takrat dodamo na pol prerezane češnjeve paradižnike in timijan, jih malo popečemo, dodamo česen da zadiši, limonin sok, sladkor, kapre, malo limoninega soka in zalijemo z vinom. Takrat damo nazaj piščančje medaljone in zalijemo s piščančjo osnovo. Počakamo da nam vse skupaj lepo povre na ½ in vmešamo maslo. Serviramo s maslenim krompirjem.

Skleda katerekoli solate

Jagodna krema

Naturetine jagode malo odtalimo. 2/3 jagod prelijemo z konjakom in 2 žlicama sladkorja. V kozici zavremo in zmiksamo v univerzalnem mešalcu. Medtem namočimo želatino in jo stopimo v vročih jagodah. Počakamo da se malo ohladi in z preostalimi jagodami ter mascarpone sirom dobro premešamo, tako da dobimo gladko kremo. Tej kremi na koncu primešamo stepeno smetano in vlijemo v kozarce. Malo ohladimo in serviramo.