Piščančji kari, Panna cotta

Pečene paprike v marinadi

Naturetine pečene paprike narežemo na 1 cm široke trakove in jih stresemo v skledo. Česen olupimo in narežemo na poljubno debele rezinice. Česnove rezinice potrosimo po paprikah. V manjši skledici zmešamo olje, limonin sok, sol in poper. Mešamo toliko časa, da se sol raztopi. Pripravljeno marinado prelijemo po paprikah. Na sobni temperaturi pustimo marinirati vsaj 4 ure. Med mariniranjem paprike večkrat premešamo. Peteršilj operemo, osušimo in sesekljamo. Marinirane paprike razporedimo po krožnikih in potresemo z nasekljanim peteršiljem. Pripravljeno predjed postrežemo.

Piščančji kari

Za piščančji kari drobno narežemo čebulo in stlačimo česen. Narežemo piščanca na kose. V posodo damo žlico masla ter popečemo čebulo in česen. Na čebuli in česnu spečemo piščanca. V drugi posodi popražimo karijev prašek ali pasto (samo toliko, da se segreje) in zalijemo z jušno osnovo. Tekočina naj zavre. Dodamo rdečo papriko, paradižnikovo mezgo in s tekočino prelijemo pečenega piščanca. V omaki naj se počasi kuha na nizki temperaturi, dokler se vse sestavine ne razpustijo v omako. Preden kari postrežemo, dodamo malce sladkorja in poper.

Motovilec z jajci in rjavim fižolom

Panna cotta

V kozico damo 6 dcl smetane, sladkor in vaniljevo palčko, ki jo prerežemo vdolž in ji odstranimo semena, ki jih vmešamo v smetano. Palčko, ki nam ostane prav tako kuhamo v smetani. Kozico pristavimo na majhen ogenj. Medtem namočimo želatino v mrzlo vodo in 2 dcl trdno stepemo. Medtem se bo smetana že lepo segrela.Takrat pričemo mešat in pazljivo ves čas mešamo. Paziti moramo samo toliko, da nam ne zavre. Ko nam smetana že skoraj zavre jo odstranimo in vmešamo želatino, ki jo raztopimo. Počakamo kakšnih 5 minut in nato vmešamo še stepeno smetano, da je panna cota bolj rahla. Nalijemo v skodelice, ki jih malo premažemo z oljem in damo v hladilnik za približno 1 uro. Prelijemo z Naturetinim sadnim prelivom malina.