Pečen riž s piščancem, puding

Kremna cvetačna juha z bučnimi semeni

Za pripravo juhe lahko uporabimo zamrznjeno cvetačo. Na ognju prepražimo čebulo, dodamo česen, dva večja krompirja narezana na koščke in cvetačo. Zalijemo z vodo in solimo. Juho začinimo s poprom, dodamo zelo male curcume ali žafranike zaradi barve, nato še muškatni orešček ter kuhamo do primerne konsistence krompirja in cvetače. Na koncu vse spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo še veliko žlico kisle smetane. Ob serviranju juho pokapljamo z bučnim oljem in potresemo s praženimi bučnimi semeni.

Pečen riž s piščancem

Na olju prepražimo čebulo in česen, nato dodamo riž Parboiled, ga na hitro prepražimo, da nekoliko postekleni, na koncu dodamo omako »vse za rižoto s piščancem«, zalijemo z vodo, po želji tudi z vinom in kuhamo. Nekoliko solimo.Ravno tako lahko za pripravo jedi uporabimo svežega piščanca, ki ga začinimo ter ga postavimo v predhodno ogreto pečico za okoli 15 minut, da porumeni. Ko piščanec pridobi na barvi, ga vzamemo iz pečice ter v enak pekač dodamo pripravljeno riževo mešanico, ki jo razporedimo poleg mesa. Zavremo dve večji skodelici vode (3x toliko, kot smo dali riža) in jušno osnovo ter polijemo po piščancu in rižu. Vse skupaj damo nazaj v pečico dokler vsa tekočina ne izpari in riž ne postane zlato rumen.

Pečena paprika z radičem

Rdečo pečeno papriko narežemo na trakove, te dodamo radiču in vse skupaj dobro premešamo. Pripravimo polivko s soljo, poprom, bučnim oljem, vinskim kisom in mletimi praženimi bučnimi semeni. Po želji lahko dodamo tudi feta sir ali pečen sir na žaru.

Mix puding z mandljevimi lističi in gozdnimi sadeži

Pripravimo vanilijev puding, ki ga nato vlijemo v kozarec za martini ali črno vino. Pripravimo čokoladni puding in ga vlijemo v iste kozarce. Po vrhu dodamo mandljeve lističe, naribano čokolado in vroče gozdne sadeže (zamrznjeno mešanico zavremo v kozici).