Narastek z zeljem, frape iz gozdnih sadežev

Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Piščanca po želji skuhamo ali popečemo ter narežemo na koščke. Mlado čebulo očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in grobo natrgamo. Paradižnike na koščke in solimo. Testenine skuhamo (najbolje mašnice), odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo 3 žlice majoneze, zvrhano žlico gorčice in žličko medu, mešanico razredčimo z malo vode. Dodamo testenine, piščanca, čebulo, baziliko in paradižnik. Vse skupaj začinimo s soljo in nežno premešamo.

Narastek z zeljem, porom in krompirjem

Olupimo česen in čebulo ter zelje narežemo na rezance. Nato pražimo čebulo in česen ter dodamo še zelje. Dodamo začimbe in zelenjavno juho. Blanširamo por. Vzporedno skuhamo v drugem loncu tudi krompir, mu dodamo kumino, malo mleka in maslo ter ga izpasiramo do mehke konsistence. Pekač namastimo z oljem ter posujemo z drobtinami. Po plasteh položimo zelje, por in krompir ter pečemo. Obložimo z maslom.

Beluši v olju z jajcem in parmezanom

Frape iz gozdnih sadežev

Zamrznjene gozdne sadeže Natureta skupaj z mlekom, vanilijevim sladoledom in eno banano zmešamo v mešalniku do primerne gostote. Frape postavimo v hladilnik za približno ½ ure. Nalijemo ga v primerno visoke kozarce, po želji dodamo led in okrasimo z celimi malinami in lističem mete ali melise.