Klapavice z olivami, muffini

Pogača z olivami

Iz moke, mlačne vode, kvasa, soli, olivnega olja, razkoščičenih rezanih oliv ter česna pripravimo testo in ga pustimo shajati. Po 30 – 40 minutah testo še enkrat premesimo in ga razvlečemo. Dodamo še rožmarin in koščke čebule, namažemo z olivnim oljem ter pečemo pri zmerni temperaturi do zlato rumene barve. Na še topel kruh namažemo maslo.

Klapavice z olivami

Klapavice dobro očistimo s krtačko ter uporabimo samo dobro zaprte. V loncu zavremo vodo ter jih dušimo 3-5 minut, da se školjke odprejo. Vzamemo iz lonca in izrežemo meso. Razkoščičimo olive Natureta ter jih na drobno nasekljamo. Na olivnem olju prepražimo šalotko in česen, do posteklenitve, dodamo paradižnikove pelate Natureta in sesekljane olive. Prilijemo belo vino kisle sorte (lahko Malvazijo) zaradi školjk, pokuhamo le toliko, da vino nekoliko izpari, dodamo školjke in omako le segrejemo. Omako zmešamo s špageti ter po želji solimo.

Solata z gamberi in koruzo

Zelena solata, popečeni gamberi, popečeni šampinjoni, koruza Natureta, češnjev paradižnik. Sestavine premešamo. Dodamo olivno olje, sok ter rezino limone za dekoracijo.

Muffini z brusničnim džemom

Po preverjenem receptu pripravimo maso za mafine. Maso dobro premešamo in z njo napolnimo papirnate skodelice v modelu za mafine. Nato dodamo žličko brusničnega džema in kos čokolade za kuhanje. Pečemo pri zmerni temperaturi.