Družinska Božična pojedina

Jajčni namaz

Jajca trdo kuhamo in olupimo. Pretlačimo jih z vilicami. Naturetine kumarice sesekljamo. Jajca zmešamo s kislimi kumaricami, dodamo majonezo in Naturetino gorčico. Vse skupaj namažemo na toast ali duge popečene kruhke.

Okusen pečen puran

Purana operemo pod tekočo vodo in do suhega obrišemo s čisto kuhinjsko krpo. V manjšo skledo ožamemo sok limone, dodamo pet žlic paradižnikovega koncentrata, sol in poper ter zdrobimo liste iz ene vejice rožmarina. Sestavine dobro premešamo in z njimi premažemo purana zunaj in znotraj. Pomarančo operemo in zrežemo na kolobarje. Kolobarje pomaranče vstavimo v purana, shranimo pa tri kolobarje za pozneje. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. V pekač vlijemo malo olja, ki ga enakomerno razmažemo po pekaču. Čebulo olupimo in zrežemo na večje kolobarje, ki jih razporedimo po naoljenem pekaču. Na čebulo položimo purana in vse skupaj potisnemo v vročo pečico za 40 minut. Ko purana potisnemo v pečico, na štedilnik pristavimo ponev z oljem. Olje močno segrejemo, vendar pazimo, da se iz njega ne začne kaditi. Purana prelijemo z vročim oljem. Temperaturo pečice po 40 minutah zmanjšamo na 160 stopinj. Purana obrnemo, prelijemo z belim vinom in pečemo še 40 minut. Nato purana spet obrnemo, obložimo s preostalimi pomarančnimi rezinami, v tekočino, v kateri leži puran pa zamešamo še žlico paradižnikovega koncentrata. Purana pečemo še 40 minut. Pečenega purana vzamemo iz pečice, okrasimo s svežimi rožmarinovimi vejicami in serviramo kar v pekaču.

Čokoladni mousse

70 g masla in 200 g jedilne čokolade stopimo v vodni kopeli. Stepemo 2 jajci in 2 žlici medu, nato pa dodaš stopljeno čokolado (ne sme biti prevroča, saj v nasprotnem primeru jajca zakrnejo). Prilijemo malo viskija ali drugega likerja ter premešamo. Na koncu v čokoladno-jajčno zmes rahlo vmešamo še stepeno sladko smetano. Tako pripravljeno čokoladno zmes prelijemo v kozarce in postavimo v hladilnik. Ko postrežemo prelijemo z Naturetinim sadnim prelivom.