POMEMBNOST HIDRACIJSKEGA JEDILNIKA

Ko se temperature zunaj segrejejo na približno trideset stopinj Celzija, je vsem znano, da naš apetit malce »izhlapi«. Pomembno je, da se kljub temu ne odrečemo pravilni in hranljivi prehrani, ki nas hidrira in poskrbi za energijo. Priporočljiva je predvsem hrana, ki vsebuje veliko vode – najdemo jo predvsem v sadju in zelenjavi (lubenica, melona, kumare, bučke, paradižnik, kivi, solate in podobno), za katere je priporočljivo, da poleti sestavljajo večino našega jedilnika. Veliko vode pa se skriva tudi v mlečnih izdelkih, kjer lahko en zaužit kozarec jogurta ustreza kozarcu vode.

Zaradi povečanega potenja pa naše telo pospešeno izgublja tudi sol, ki je pomembna za delovanje našega organizma. Zato nam je poleti dovoljeno, da jedem dodajamo več soli kot ponavadi (a še vedno v mejah normale). Hkrati pa je tudi priporočljivo, da se (kljub skušnjavam) izognemo mastni hrani, ki naše telo še dodatno izčrpava. Namesto mastnih pregreh pa lahko brez slabe vesti posežemo po svežemu sladoledu! Vsak letni čas ima svoje prednosti, kajne?